Una dintre calitatile principale ale betonului armat este durabilitatea. Comparativ cu alte materiale de constructii, la care rezistenta in timp ramine constanta sau chiar scade, betonul are avantajul ca rezistenta lui creste cu timpul. In conditii normale de umiditate a mediului ambiant, armatura de otel inglobata in masa de beton se conserva bine, un strat de beton de acoperire, cuprins intre 1,5 si 4 cm, functie de utilizarea elementului de beton, este suficient pentru protejarea armaturii contra coroziunii.

Distantierii de armatura tip bara perforata sunt astfel conceputi incit sa realizeze trei obiective principale:

 
- sa asigure stratul minim de acoperire , pentru protejarea armaturii de otel , in cazul betonului armat

- sa reduca manopera la pregatirea armaturii in vederea turnarii betonului

- sa mentina calitatea in timp a elementului de beton turnat.

Distantierii de armatura sunt conceputi sub forma unui profil U intors, ce prezinta pe partea superioara si pe fetele laterale perforatii si decupari. Acestea au rolul de a permite betonului sa patrunda in interiorul distantierului si sa realizeze un corp comun cu restul masei de beton din exterior.

Deasemenea permit doar betonului de granulatie redusa sa ajunga in partea inferioara a armaturii astfel incit sa se elimine eventualele pungi de aer ce se pot forma la turnare.
 
 
 
 
 
Un avantaj al decuparilor laterale consta in faptul ca nu apare o linie de intrerupere a betonului pe o lungime mare ca si in cazul utilizarii ca distantier a unor vergele din otel beton.

Distantierii de armatura se livreaza sub forma de bare cu lungimea de 2 metri, si sunt destinati realizarii unor straturi de beton de acoperire cu grosimile de 15, 20, 25, 30, 40 mm.

Distantierii se dispun la o distanta de 80 – 100 cm unul de altul, si pot fi utilizati pentru orice diametru al otelului beton.
 
      Despre noi | Produse | Certificate | Contact                                                            Copyright © 2006 TEVO.  Realizat de